Roberto Bolaño’nun tüm dünyada büyük bir ilgiyle karsilanan ve Türk okurlari tarafindan da heyecanla beklenen romani
Kuzey Meksika’dan Nazi Almanyasi’na, Stalin’in Moskovasi’na, Drakula’nin kalesine ve denizlerin derinliklerine uzanan çarpici bir edebi labirent… Bolaño, ölümle yarisarak yazdigi 2666’da, kötülügün en yalin halinin günümüz Meksika’sindan bir gazete haberiyle baslayan hikâyesini anlatiyor. Hikâyenin geçtigi Santa Teresa sadece Cehennem olmakla kalmiyor, ayni zamanda da bir ayna; “sürekli ise yaramaz bir degisim içinde olan zengin ve yoksul Amerika’nin” hüzünlü bir aynasi.
“Kitaplar pek çok ise yarar, sizi bazen çalismaya bazen eglenmeye ve bazen de yazmaya tesvik eder. Bolaño’yu okumak bana yazma konusunda ilham veriyor. Tam bir dâhi.”
- Patti Smith
“Bu yilki okumalarima çogunlukla Roberto Bolaño hâkimdi. Bolaño, 2666’da Güney Amerika, ABD ve Avrupa geleneklerini; modernizmin vahsi gerçekçiligi ile suç romanlarini pürüzsüz bir sekilde bir araya getiriyor. Bolaño’nun romanlari, yazari modern edebiyat tarihinde önemli bir yere oturtuyor.”
-Kazuo Ishiguro
“Bu dogaüstü roman tasvir edilemez; bütün ihtisamiyla yasanmasi gerekir. Gelmis geçmis en korkunç gerçek cinayet furyasiyla, Juarez (Meksika) ve çevresinde öldürülen 400’den fazla kadinla ilgili oldugunu söylemek belki de yeterli.”
-Stephen King
“Garcia Marquez’in Yüz Yillik Yalnizlik’la yarattigi depremden kirk yil sonra, Bolaño yeri gögü yerinden oynatti. 2666, en yalin ifadeyle, yirmi birinci yüzyilin ilk gerçek basyapitidir.”
-The Complete Review
“Tipki Cervantes, Melville, Proust, Musil ve Pynchon gibi Bolaño da totaliter dünyayi romanda yeniden kuruyor.”
-Neue Zürcher Zeitung
"Bolaño’nun mirasi olaganüstü. Kafka, Borges ve Cortázar’in izinden giderek anlatilarin sinirlarini muglaklastiriyor. 2666 bunun en güzel örnegi.Bir roman bundan daha heyecanli olamaz.”
-Frankfurter Rundschau
Çevirmen
Zeynep Heyzen Ateş
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli