Ayrılıkçı Hareketler
Ayrılıkçı Hareketler

Ayrılıkçı Hareketler

Price : $1.60
Barkod : 9789752107250
:
“Kurtulus Savasi Kütüphanesi’nin amacini Prof. Dr. Toktamis Ates söyle ifade ediyor: “Bu seride yayinlanacak olan kitaplarin, zevkle ve kolay okunan çalismalar olmasini umut ediyorum. Çok degerli yazarlarin, yogun emeklerinin ürünü olarak gün isigina çikan, elinize ulasan ve ulasacak olan bu çalismalarin, en ufak bir saptirmaya bile ugramamis oldugundan emin olun.
“Biz tarihi, ’geçmiste ne oldugunu merak ettigimiz için’ degil, geç-miste yasananlarin ’ne gibi sonuçlara yol açtigini’ görmek ve anlamak için inceliyoruz. Yani asil endisemiz, ’dünü’ degil; ’bugünü’ ve hatta ’yarini’ görmek ve degerlendirmek. Ve bu konuda bize en yogun isik tutacak gelismeler, hiç kuskusuz ’yakin tarihimizin’ gelismeleri.
“Bu dizi, bu amaca yönelik olarak hazirlandi.“
Bu kitap, Türkiye Cumhuriyeti’ne vücut ve ilham veren Milli Mü-cadele dönemini eksen kabul etmekle birlikte, Osmanli asirlari boyunca süren ve cumhuriyet sonrasinda da devam eden “Ayrilikçi Hareketler“in tarihsel tablosunu tahlil gayretinin ürünüdür. Görülecegi gibi kitapta, Müslüman-Türk halkina dayanan, ancak çokuluslu bir imparatorluk olan Osmanli Devleti’nin tebaasi mevkiindeki Hiristiyan toplumlarin, 19. yüz-yilda düsünceden eyleme dönüsen bagimsizlik talepleri ve bu amaçla gi-ristikleri mücadele “ayrilikçi hareket“ kapsaminda degerlendirilmemistir. Ve bu anlayisin sonucu olarak, Osmanli Devleti’nin ve onun devami olan Türkiye Cumhuriyeti’nin “temel/kurucu unsur“ saydigi ama gerek etnik, gerekse mezhep farkliliklari dolayisiyla sürekli olarak merkezi otoriteyle çatisan Kürt ve Alevi topluluklarinin hareketi tahlil edilmeye çalisil-mistir.
Ancak kitap, geçmise dönük tespit, tahlil çabasindan öte, her iki ça-tisma alani ve gerilim kaynagi açisindan da anlama ve çözüm arama gayretlerine katki saglama arzusunun ürünüdür.
 
Yazar Adı
Avni Özgürel
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2006
Sayfa Sayısı
400
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN