Zengin devlet ve refah içinde yaşayan millet olmanın yolu, çağa uygun bilim ve teknoloji üretmekten geçiyor. Bu eserde, İslâm adına İslâm âleminin bilimden nasıl mahrum edildiği, bilim düşmanlığının kökenleri ele alınıyor, bilim-teknoloji üreten bir Türkiye için öncelikler üzerinde duruluyor.
Her zaman geçerli bir gerçek var: Gücü olmayanı kimse dikkate almaz. Viyana’dan Polatlı’ya kadar çekilişimiz, Filistin’de, Yemen’de, Balkanlarda, Kerkük’te, Uluğ Türkistan’da, Karabağ’da, Irak’ta, Myanmar’da Türklerin ve Müslümanların aşağılanması tamamen bilim ve teknolojideki gücümüzle ilgili. Bilim ve teknoloji üretir duruma gelinceye kadar, pazarımız, güvenliğimiz, geleceğimiz tehdit altında olmaya devam edecektir.
Bilim ve Teknoloji için İstanbul Çalışma Grubu olarak, devlet yetkililerine Bilim Teknoloji konusunda kırk tavşanı birden kovalamak yerine öncelikli birkaç alana yoğunlaştırılmasını teklif ettik. Ankara’da, Bilim Teknoloji Kongresine İsrail’den katılan Prof. Rafael Nave bizi tasdik etti: Türkiye teknoloji üretmek istiyorsa öncelikli birkaç alana yoğunlaşmalı, ciddi teşvikler vermeli. Gerekirse el becerisi ithal etmeli.” Aklın yolu bir. Bu kitap sizi aklın yoluna, ezilmekten, itilip kakılmaktan kurtuluşa, gündemin birinci maddesi olarak bilimi, Ar-Ge’yi, inovasyonu seçmeye davet ediyor.
2. ciltte Osmanlı devletinde bilim, medrese ve Avrupa’da bilimin yükselişi, 3. Ciltte günümüzdeki bilim teknoloji, Ar-Ge, inovasyon yarışı ele alınacaktır.
-Ramazan Bakkal, Bilim Teknoloji İçin İstanbul Çalışma Grubu Başkanı
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli