Canlanan – Lenin’den Öpücükler
Canlanan – Lenin’den Öpücükler

Canlanan – Lenin’den Öpücükler

Price : $49.51
Barkod : 9786052653173
:
Hiciv romanlarıyla modern Çin edebiyatında özel bir yeri olan, 2014 Franz Kafka Ödu¨lu¨’ne layık göru¨lmu¨ş Yan Lianke’nin, memleketi Balou Sıradağları hakkında yazdığı kitaplarından en u¨nlu¨su¨, Lao She Edebiyat Ödu¨llu¨ Canlanan: Lenin’den Öpu¨cu¨kler.

Ahalisi körler, sağırlar, çolaklar, topallardan oluşan Canlanan köyu¨nde, harman vaktinde yağan sıcak kar nedeniyle mahsulu¨nu¨ kaybeden köylu¨ler, ilçe idarecisi Liu’nun cin fikriyle dertlerinden kurtulacaklarına inanırlar: Rusya’dan Lenin’in naaşını satın alıp köydeki Ruh Dağı’na yapacakları anıt mezara koyabilirlerse, herkesin kaderi yeni palazlanan turizmle değişecektir. Liu’nun planına göre, engellerinin üstesinden gelerek eşsiz melekeler geliştirmiş köylu¨ler, gösteri toplulukları oluşturup tu¨m Çin’de turneye çıkacaklardır, tabii köyu¨n sorumlusu Mao Zhi Nine’yi ve bıdıkız torunlarını ikna edebilirlerse.

Saramago’nun yapıtlarını andıran bir toplum alegorisi, Çin tarihinin ve toplumunun du¨şu¨ndu¨ru¨cu¨ bir hicvi, Lianke’ye özgu¨ mitik-gerçekçi muazzam bir roman.

“Komu¨nist ru¨yanın çığırından çıkmış kapitalizme dönu¨şmesine dair Yan’ın postmodern karikatu¨ru¨ şeytani ölçu¨de zekice.” –NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

“Canlanan bu¨yu¨k bir mizah romanı, çılgın bir ruhu ve yaratıcı bir tekniği var. Hayali olanı gerçekle kaynaştıran, absu¨rtle doğru olan arasında salınan, kahkahalara ve gözyaşlarına ilham veren bir rapsodi.”-HA JIN
Yazar Adı
Yan Lianke
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
584
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN