Çene Kemiği
Çene Kemiği
Gelecek vaat eden Latin Amerikalı yazarlar listesi Bogotá39’da ve Granta dergisinin İspanyolca yazan en başarılı 25 genç yazar listesinde yer alan Mónica Ojeda’nın tu¨m yeteneklerini sergilediği Çene Kemiği, çevrildiği dillerde de sansasyon yaratarak ABD’de 2022’de Ulusal Kitap Ödu¨lu¨’nde en iyi çeviri yapıt adaylarından oldu.

Ekvador’daki seçkin bir Opus Dei kolejinde okuyan Annelise ve Fernanda, terk edilmiş bir binada arkadaşlarıyla cesaret oyunları oynayıp uydurdukları bir Beyaz Tanrı’ya yönelik ritu¨eller geliştirerek gu¨nlerini geçirmektedir. Okula yeni gelen edebiyat öğretmeni Clara Hanım ise, travmalar ve kayıplarla dolu geçmişinin kaygılarıyla başa çıkmaya uğraşmaktadır. Tu¨m sınırları zorlayan genç kızlarla öğretmenleri arasında oluşan ürpertici ilişki u¨çgeni, muazzam bir beyaz korku ortaya çıkaracaktır.

“Beyaz korku deneyimi, göz kamaştırıcı körlük deneyimidir – gölgelerde saklananlardan değil, parlak ve doygunluğu azaltılmış ışıkta ortaya çıkan ve bizi suskun bırakanlardan duyulan korku.”

“Mónica Ojeda hem konularına hem de yazdığı tu¨re yaklaşımında korkusuz. Korku ve tutkuyla çok az kişinin yapabileceği biçimde, ağzınızı açık bırakacak kadar uçlarda bir gu¨zellikte uğraşıyor. (...) Beni korkutuyor ve beni bu¨yu¨lu¨yor ve bence bugu¨n İspanyolca yazan en önemli yazarlardan biri.” —MARIANA ENRIQUEZ

“Edgar Allan Poe birkaç sert kızla buluşuyor... Ojeda’nın mikroskobunun altında anne-kız ilişkileri, öğretmen-öğrenci dinamikleri ve fetiş tanrılarla birlikte ergenlikte cinselliğin ve gu¨cu¨n keşfedilmesinde yerini alıyor... Her iyi korku hikâyesi bir kurban gerektirir; Ojeda’nın canavarlarıyla kurbanları aynı yu¨zlere sahip.” —KIRKUS

Yazar Adı
Mónica Ojeda
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
264
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN