Elinizdeki eser, dünya genelinde en çok okunan Çocuk Gelisim Psikolojisi kitabidir. Ülkemizdeki birçok egitim kurumunda da kitabin orijinalinden faydalanilarak gelistirilen “Helen Bee sistemi”, çocuk egitiminde birfiil uygulanmaktadir. Eseri, gelistirilmis en yeni baskisi olan 11. baskisindan tercüme ederek Türkçeye kazandirmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Gelisim Psikolojisi’nin temel konularini isleyen bu kapsamli çalismada, dogum öncesi gelisimden, ergenlik yillarina kadar genis bir zaman dilimi ele alinir. Fiziksel, algisal ve bilissel gelisim, dil ve kisilik gelisimi, cinsel ve toplumsal gelisimin yani sira aile ve kültürün çocuk gelisimi üzerine etkileri de kitaptaki baslica konu basliklari arasinda sayilabilir.
Helen Bee, gelisim psikolojisi üzerine yazdigi eserler kadar, sahada yaptigi basarili çalismalarla da dünya çapinda ün kazanmis bir yazar ve arastirmacidir. Akademisyen Denise Boyd ise Bee’nin yillara meydan okuyan bu eserine, keyifle okunan, akici bir üslup kazandirmistir. Ögrencilerin klasik arastirma sonuçlarini sindirmesine yardimci olan egitici aktivitelerle desteklenen metin, teoriyle pratigi birlestirmesi ve kültürel meselelere vurgu yapmasiyla dikkat çekiyor.
Bu kitabin yazi dili çok iyi. Laf kalabaligina kaçmadan kavramlari ve fikirleri en anlasilir sekilde ifade ediyor.
Saundra K. Ciccarelli / Gulf Coast Community College
Fiziksel gelisim üzerine verdigim seminerlerde yillardir Helen Bee’nin metnini kullaniyorum. Bu metinden iyisine rastlamadim, diyebilirim.
Pamela Ludemann / Framingham State College
Ögrencilerime ayni konuyu üç degisik kaynaktan okuttum. Hepsi de en iyi kaynagin Helen Bee’nin kitabi oldugu noktasina fikir birligine vardilar.
Threse Morrow / Illinois Central College.
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli