“Hümeyra nedense unutuverdi bir anlığına çorbayı, kabı kacağı, ne olacaksa dedi verirsem elimi, ömrümün sonuna kadar bekleyecek miyim iki kıvırmak için belimi? İnsanlar farklı noktalardan yaralanarak, yemliyorlar yaralarını, büyüyünce yaralar, sarıp sarmalayıp hayatlarını yok ediyor varlıklarını, kendi halinde aynı topuzla geçirdiği onca seneyi, kendisinden çıkan bir varlığın yardımı ile çözebilirse biraz da olsa sıyırabilir bacaklarından yaralarını.”
(Dans Dans Velhasıl adlı öyküden.)
Bâlâ Atabek dördüncü kitabı En Sevdiğim Şarkı’da, okurları kulaklarda müziğin tınısıyla kent hikâyelerinin peşinden sürüklüyor. Onun yalın öyküleri sokaklardan yükselen birer ses, insanları hayata bir şarkının penceresinden bakan insanlar.
Bâlâ Atabek’ten yalın, dupduru, sıcacık kent öyküleri…
ÖZGEÇMİŞ
Bâlâ Atabek
1985 İstanbul’da doğan Bâlâ Atabek, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra, çeşitli dizilerde, sinema filmlerinde, tiyatro oyunlarında rol aldı. Yapımını BKM’nin üstlendiği Benim Annem Bir Melek dizisi ile ilk kez kamera karşısına geçti. Gazeteci babasının meslek hayatında çektiği fotoğraflardan etkilenen Atabek, konservatuvar yıllarından itibaren fotoğraf çekmeye başladı ve çektiği fotoğraflarla çeşitli sergilere eserler verdi. Karma ve kişisel sergilerden sonra, yazdığı ilk kitap, İtalya’da çektiği siyah beyaz karelerden oluşan fotoğraf kitabı Italian Shadows (İtalyan Gölgeleri) 2013 yılında yayınlandı. Sergilerden ve kitaptan sonra caz müzik ustalarının eserlerine yer verdiği ilk öykü kitabı Bizi Büyüten Şey 2015 yılında yayınlandı. Ardından Beatles şarkılarından oluşan ilk romanı İşte Güneş Geliyor 2016 yılında yayınlandı.
Atabek, hayatına etki eden müzikleri, yolculukları kullanmayı ve bunları karakterler üzerinden okurlara duyurmayı başardı. Dünyayı müziğin kurtaracağını düşünen Atabek yeni kitabı En Sevdiğim Şarkılar’da da okurları müzikle buluşturmaya devam ediyor.
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli