Halileli
Halileli
Yerleşme adları; yerleşmelerin bulunduğu coğrafi çevre özellikleri, tarihi, sosyo-ekonomik ve kültürel özellikleri hakkında fikir verebilmektedir. Başka bir ifadeyle yer adları, ,nsan ile mekan arasındaki ilişkileri yansıttığı gibi insanın mekanı algılayış biçimi hakkında da fikir vermektedir. Bu çalışmanın temelini oluşturan da budur. Çanakkale Merkez ilçeye bağlı, Troia Ovası’nda yar alan; efsanelerin tarihleşmesinden veya tarihin efsaneleşmesinden doğan kanlı-canlı bir köyü; Halileli Köyü’nü anlatmaya çalışacağız.
Bu köyün yanı başında tarihi bir kent var. Aşkın, ölümün ve ölümün ardında kalan sonsuz bir varoluşun kenti. Yeryüzünün en ünlü kentlerinden bir tanesi, Troia. Büyük ozan Homeros’un kenti. Homeros’un dizeleriyle ölümsüz kıldığı kent.
Halileli ise ünlü ozanın dizelerinde yer bulan ve bu dizelerde, hiç olmadığı kadar büyük bir coşkuyla akan Simois (Dümrek) nehrinin kenarında kurulmuş bir köy. Ben hikayeler arasında iletişim olduğuna inananlardanım, çünkü Troia destanının güçlü hikayesi, Simois (Dümrek) nehrinin kıyısından Halileli’ye ulaşmış olmalı ki, onun da çok güçlü bir hikayesi var. Elinizdeki bu kitapta bu hikayeyi bulacaksınız.

Yazar Adı
Fecri Polat, Hakan Yeleş
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2018
Sayfa Sayısı
144
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN