Öleceği yıl, yaşamaya başladığı yıl oldu.
Hayatınızı yarın son gününüzmüş gibi yaşarken upuzun bir geleceğin
sizi beklediğini öğrenseydiniz, ne yapardınız?
On altı yaşındaki Alice lösemi hastası olduğunu öğrenir, durumu ciddidir. Bu yüzden de kalan zamanını yanlışları kendi kurallarına göre düzeltmeye adar. Çocukluğundan beri ondan hoşlanan arkadaşı Harvey’yi Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi’ni beraber bitirmeye ikna eder. Liste hem intikam (eski erkek arkadaşını rezil etmek, can düşmanından öç almak) hem de umut (bir yabancı için beklenmeyecek kadar iyi bir şey yapmak) doludur. Ancak yapacakları bittiğinde genç kız iyileşmeye başlar.
Şimdi Alice bütün yaptıklarının sonuçlarıyla ve Harvey’ye hissettiği gerçek duygularla yüzleşmek zorundadır. Ama etrafındakilere ve en çok önemsediği insana verdiği zararı telafi etmesi mümkün olacak mı?
Hayatta Kalmanın Yan Etkileri aşk, hayat ve ölümle ilgili korkusuz bir güç gösterisi.
“Julie Murphy aşk, arkadaşlık, kalp sızısı ve affedilmeyle ilgili komik ve merhametli bir hikâye anlatıyor. Acımasızca dürüst ve pes etmeyen yüreklerle dolu.”
John Corey Whaley, Her Şey Burada Başladı ve Bitti’nin Micheal L. Printz Ödüllü yazarı
“Hayatı dolu dolu yaşamakla ilgili bu hikâyede yazar, son günlerini yaşamayı gerçekçi bir anlatımla okuyucularına aktarıyor. Hayatta kalmayı değil, yaşamayı anlatan bir roman.”
VOYA
“Genç bir kız ölüm ve yaşamın ihtimalleriyle yüzleşiyor. Kanser hastası gençlerle ilgili romanların kahramanlarının aksine Alice’in affedilmek için mücadele etmesi gerekiyor. Okurlar sayfaları merakla çevirmekten kendilerini alıkoyamayacak.”
Kirkus Reviews
“Alice ile Harvey’nin arasındaki dürüst, etkileyici ilişki, hem beraber hem de tek başlarına çektikleri acı eksiksiz anlatılıyor.” Booklist
“İkinci şansların güzelliği ve risklerine komik, içten, dürüst bir bakış. Yaşamaya değer her şey hakkında ilham verici bir roman. Bayıldım!”
Siobhan Vivian, The List’in yazarı
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli