Herkes İstediği Gibi Yaşasın
Herkes İstediği Gibi Yaşasın

Herkes İstediği Gibi Yaşasın

Price : $22.93
Barkod : 9789750530517
:
“Insanlar karşıma geçmiş ya beni ya da benim u¨zerimden başka insanların seçimlerini yargılıyordu. Onlarla tartışmaya girmekten çekinmedim; örtu¨nmenin de, açılmanın da kendi tercihim olduğunu, her iki kararımın da sorumlusunun kendim olduğunu anlatıp durdum…”

“Çoğumuzun hikâyesi farklı olsa da yaşadığımız pek çok şey benzer, aldığımız tepkiler benzer.”

“Başörtu¨su¨ örtmek veya örtmemek ailenin, toplumun, devletin dayattığı bir şey olmamalı…”

Bir zamanlar Tu¨rkiye’nin en yakıcı sorunlarından biri olan “başörtu¨su¨ meselesi” artık geride kalmış gibi gözu¨kse de başka bir du¨zlemde yine ciddi bir sorun olarak varlığını su¨rdu¨ru¨yor. Başörtu¨su¨nu¨ çıkarmak isteyip ailenin ve çevrenin baskısı nedeniyle bu kararlarını hayata geçiremeyen, şiddet gören, psikolojileri bozulan kadınlar Bu¨şra Cebeci’ye anlattıkları hikâyelerinde içinde bulundukları açmazlardan, yaşadıkları zorluklardan söz ediyorlar. Başörtu¨su¨ takmanın zorunluluk oldugu İran’daki durumu çeşitli yönleriyle ele alan, İranlı kadınların yaşadıklarına dair örnekler sunan Nevşin Mengu¨ ise kadınlara yönelik baskılara ve bunlara karsı gelişen direnişe dair bir panorama sunuyor.

“Herkes İstediği Gibi Yaşasın” kadınların bireyselleşmesinin önu¨ne konan engelleri, bunları aşmak için verilen mu¨cadeleleri, Tu¨rkiye’de ya da İran’da yaşamaları fark etmeksizin kendi kararlarını almak isteyen kadınların yaşadıkları zorlukları çarpıcı biçimde ortaya koyuyor.
Yazar Adı
Nevşin Mengü, Büşra Cebeci
Baskı Sayısı
2. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
163
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN