“Antropoloji ve karşılaştırmalı hukukun bilgileri ışığında hukukun doğasına ilişkin büyüleyici bir araştırma… Dünyanın her yerinden ve tarihin her döneminden zengin örneklerle dolu. Hukuk kuramı, karşılaştırmalı hukuk veya hukuk antropolojisi alanlarına ilgi duyan herkese tavsiye edilir.”
Gordon R. Woodman, The Journal of Legal Pluralism and Unofficial Law
“Pirie’nin kitabı, etnografik bilgiye dayalı bu araştırma alanına heyecan verici bir giriş niteliğindedir.”
Eve Darian-Smith, Law and History Review
“Bu kitap, gerçek bir disiplinlerarası çalışma ve sosyohukuk çalışmaları için temel bir soruyu ele almaktadır: Hukuk nedir? Pirie’nin dikkatlice inşa edilmiş ve savunulmuş tezi kışkırtıcıdır.”
Simon Halliday, University of York, Socio-Legal Studies
Bu kitabın merkezinde hukukun doğası, örf-âdetle ilişkisi, hukuki kuralların, kategorilerin ve taleplerin formu hakkındaki sorular bulunmaktadır. Kitap toplumsal düzene ve çatışmaların çözümüne dair etnografik çalışmaların yanı sıra insan hakları, uluslararası hukuk kuralları ve yeni mülkiyet biçimleri hakkındaki güncel tartışmaları da ele alıyor. Aynı zamanda, hukuk tarihçileri, klasikçiler ve oryantalistler tarafından çalışılan zengin bir kodlar ve metinler külliyatını da gözden geçiriyor: Antik Çin, Hindistan ve İslam dünyalarının antropologlarca ihmal edilen büyük hukuk sistemleri, bu dünyaların çeperlerinde üretilen hukuk formlarıyla birlikte bu kitapta inceleniyor. Eserde antik kodlar, Ortaçağ kanunları, köy tüzükleri ve kabile yasaları hakkında zengin ampirik ayrıntılar sunuluyor.
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli