Kadim medeniyetlerin efsunlu coğrafyası
Bir “harici” (yabancı) olmama rağmen İran’da kendimi hiç “o, öteki, onlardan” hissetmedim. Orada bulunduğum sürece hep; vaktiyle bir süre bulunduğum ancak uzun bir zamandır uzak kaldığım bir coğrafyaya tekrar dönmüşüm gibi bir hisse kapıldım. Her yer, her şey ve herkes pek bir aşina geldi. Ülke ve insanlarıyla olan tarihsel, kültürel akrabalığı ve coğrafi yakınlığı her zaman ve her durumda hissettim. Bu nedenle her İran seyahatimden, ruhum ziyadesiyle dinlenmiş döndüm.
İran... Şiirin ve güllerin ülkesi... İnsanın ruhunu dinlendiren bahçelerden sesleniyor Firdevsi, Hafız, Sadi, Şehriyar, Furuğ... Tebriz, Tahran, Kum, Meşhed, Nişabur, Kaşan, İsfahan, Şiraz, Persepolis, Yezd, Bem...
Seyyah Fazlı Bulut, kadim bir kültürün izini sürüyor, hep uzaktan bakıp göremediğimiz “öteki İran”ı anlatıyor...
Yazar Hakkında:
Fazlı Bulut 1964 yılında Tunceli Pertek’te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’na girdi. ABD New Hampshire College’da iktisadi kalkınma alanında mastır yaptı. Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarında üst düzey yönetici olarak görev aldı. Profesyonel meslek hayatının yanında farklı coğrafyalarda pek çok ülke gezdi. Bu gezileriyle ilgili olarak Hindistan Seyahatnamesi ile Suriye ve Ürdün Seyahatnamesi kitaplarını yazdı. Yazacak ve gezecek pek çok ülkesi olan Fazlı Bulut kelime ve hatıra biriktirmeye devam ediyor.
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli