İran’da Ehl-i Sünnet - İmkanlar ve Sorunlar
İran’da Ehl-i Sünnet - İmkanlar ve Sorunlar

İran’da Ehl-i Sünnet - İmkanlar ve Sorunlar

Price : $24.25
Barkod : 9786257879095
:
Elinizdeki eser iki kısımdan oluşmaktadır. “Ehl-i Sünnet’in Siyasal, Toplumsal ve Kültürel Dokusu” başlığını taşıyan birinci kısımda İran’ın kuzey, güney, doğu, batı ve merkezî eyaletlerinde Sünnilerin ikamet ettiği bölgeler; okul, cami, hayır kuruluşları, yayınevleri ve kütüphanelerden oluşan dinî, kültürel müesseseler ve merkezler ele alınmaktadır. Ayrıca Tebliğ Cemaati, Davet ve Islah Cemaati, Selefilik, Sufilik ve Kur’an Mektebi gibi Ehl-i Sünnet’in en önemli kültürel ve siyasi parti ve hareketleri ile diğer fikrî ve etnik yapıları incelenmektedir.

“Ülkenin Siyasal Kültürel ve Ekonomik Sisteminde Ehl-i Sünnet’in Rolü” başlıklı ikinci kısımda ise Ehl-i Sünnet’in İran’daki yapılar ve mezheplerle ilişkisi, yani Ehl-i Sünnet’in Hıristiyanlık, Zerdüştlük, Yahudilik, Bahailik, Sâbiîlik, Sih gibi din mensupları ile İsnâaşeriyye Şiası, İsmaililik ve Nimetullahilik gibi mezheplerin mensuplarıyla ilişki biçimi ve irtibatı ele alınmaktadır. Bunun yanı sıra siyasi sistemde Ehl-i Sünnet’in rolü, kültürel ve düşünsel konumu, ekonomik durumu, en önemli ve öncelikli imkânları ve fırsatları ile zorlukları ve sorunları ele alınmaktadır.

Bu kitap, Ehl-i Sünnet’in bugünkü durumuna, yani bu eserin yazıldığı 2011-2014 yıllarındaki Ehl-i Sünnet geleneğine odaklanmıştır.
Yazar Adı
Abdüzzahir Sultani
Çevirmen
Doğan Özlük
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
348
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN