Kediler ve Kitaplar
Kediler ve Kitaplar

Kediler ve Kitaplar

Price : $23.16
Barkod : 9786258094244
:
Kendi ifadesiyle “kitapsever yazarın teki” olan Ülku¨ Tamer’in, gazetelerde uzun yıllar yazdığı yazılar ya sevdiği kitaplar u¨zerinedir, ya da hikâyeleriyle kendisine sarmalanmış kediler. Kediler ve Kitaplar ise bu¨tu¨n yazılarının u¨çu¨ncu¨ cildini oluşturuyor ve kitaplarla kedilerin merkezde olduğu yazıları Ülku¨ Tamer okurlarıyla buluşturuyor.
Vu¨sat O. Bener’in Kapan’ından yeni çıkan şiir kitapları hakkındaki göru¨şlerine, kırk yıllık dostum dediği Doğan Hızlan’ın Tu¨rk edebiyatı için önem arzeden Söyleşiler kitabından Kızılderili kadın öyku¨lerine, Mehmet H. Doğan’ın hazırladığı şiir yıllıklarından psikoloji kitaplarına, yalnızca aydınların değil, futbolcuların ya da dizgicilerin de bulunduğu Aydınlar Sözlu¨ğu¨’nden ödu¨llu¨ karikatu¨r ve yemek kitaplarına değin pek çok kitaptan heyecan, ilgi ve sağduyuyla bahsediyor Ülku¨ Tamer, Kediler ve Kitaplar’da.
Kediler ve Kitaplar’ı okumak, Ülku¨ Tamer’in evine konuk olmakla eş değer; bu¨yu¨k ku¨tu¨phanesinden bir kitap alıp onu size anlatırken, bir yandan da kedisi Bico’yla konuştuklarına da şahit oluyorsunuz. Burası sıcak bir yuva çu¨nku¨ Ülku¨ Tamer yalnızca sevdiği insanlardan, kitaplardan, kedilerden bahsediyor; zaman zaman anılara dalıyor ya da gu¨ncel olayları kendine özgu¨ bakış açısıyla yorumluyor. Böylece okurlar, Kediler ve Kitaplar’da bir bu¨tu¨n olarak Ülku¨ Tamer’in du¨nyasında yer bulan kitaplar ve kediler hakkında neler du¨şu¨ndu¨ğu¨nu¨ berrakça görme imkanı buluyor.
Yazar Adı
Ülkü Tamer
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2022
Sayfa Sayısı
552
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN