Klasikten Moderne Osmanlı Ekonomisi
Klasikten Moderne Osmanlı Ekonomisi

Klasikten Moderne Osmanlı Ekonomisi

Price : $5.73
Barkod : 9786057635365
:
Osmanlı İktisat Tarihine Derinlemesine Bir Bakış.

Geçmişin en uzun ömürlü devletlerinden birini kurarak onu, Orta Zaman sonlarından Yakın Çağ başlarına dek taşımayı başaran Osmanlıların hikâyesi, benzerine az rastlanan bir serüvendir. Köklü değişimlerin ve buhranların yaşandığı çağları büyük bir dirayetle aşarak, şaşılacak derecede uzun süre var olmayı başaran bu Akdeniz imparatorluğunun emsalsiz bir tecrübeyi miras bıraktığı muhakkaktır.

Kuruluşta kadimden tevârüs ettiği gelenekle yoğrulan imparatorluk, zaman içinde iç dinamiklerle kendini yenilemiş ve çözülme emarelerinin hissedildiği andan itibaren yeni bir yapılanma sürecine girmiştir. Tanzimat, sözkonusu sürecin yoğun olarak yaşandığı bir dönemdir. İmparatorluğun klasikten moderne doğru seyreden tarihi yolculuğunu ekonomik açıdan anlamaya dönük araştırmaların derlenmesinden meydana gelen bu kitap hem klasik hem de Tanzimat dönemindeki süreklilik ve değişimi iktisadi açıdan resmetmektedir.

Üretim, pazarlama, iktisadî yönetim, parasal ilişkiler, ekonomik faaliyetler, ormanlar ve madenler gibi konulara odaklanan çalışmanın bölümleri sırasıyla; “Mali Düzenlemeler ve Uygulamalar”, “Para ve Mal Ticareti”, “Kredi Arzı ve Rekabetçi Dayanışma”, “Yerin Hem Altından Hem Üstünden Nemalanmak: Madenler ve Ormanlar” ve “Zanaatkarlardan Satıcılara: Üretim ve Pazarlama” başlıklarını taşımaktadır.

Kitap boyunca, incelenen farklı konular üzerinden Osmanlı ekonomisine dair bir panorama sunulmakta ve tarihî değişim çizgileri ele alınmaktadır. Dolayısıyla bu kitap, Osmanlıların süreklilik ve değişime dair tecrübelerini iktisadi perspektiften anlamak isteyenler için önemli bir kılavuz olma iddiasındadır.
Yazar Adı
Arif Bilgin, Burhan Çağlar
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2019
Sayfa Sayısı
384
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN