Muhammed Yunus; 1976 yılında deneysel bir çalışma yapmak üzere bir sokağa çıktığında, o bambu sandalyesi yapan kadının aslında bir tefecilik batağının içerisinde debelendiğini görüyor ve cebindeki 27 dolarla 42 kişiye kredi veriyor. Bugün mikrokredi uygulamasından yaklaşık 500 milyon insan istifade ediyor. (Prof. Dr. Aziz Akgül-Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kurucusu)
*****
Yapay zekâ ve makine öğrenmesi dediğimiz o noktaya gelene kadar birçok aşamada farklı yöntemleri, metotları ve teknolojileri bir araya getirmek gerekiyor. Teknolojiler, bizim için itici güç. Bunu hangi amaçla ve nasıl kullanacağımızı da süreçler ve insanlar belirliyor aslında. Yani üçlü sac ayağı çok çok önemli. (Derya İren-Siemens Senior Associate)
*****
2018’de Türkiye’de ilk defa bir hastane olarak yapay zekâ destekli ilaç tasarımı yaptık. Verileri girdikten sonra size o kişi için her seansta ne kadar doz vereceğinizi söylüyor. (Meri İstiroti-Liv Hastanesi Grup Koordinatörü)
*****
Türkiye'de 30 milyon kadının yalnızca 10 milyonu iş gücünde yer alıyor. Kalan 8 buçuk milyonu iş gücüne dahil edebilirsek 250 milyon dolar kazanç elde etmiş olacağız. İşte nüfusumuzun neredeyse yarısını etkin bir şekilde kullanamıyoruz. (Fatma Aydoğdu-Tezmaksan Makine San.ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi)
*****
Moda olsun, gıda olsun her ne yapıyorsak yerel alıma döndük. Globalleşme asla bitmeyecek fakat farklı bir globalleşmeye doğru gidiyoruz, kuvvetli yerel markalar oluşuyor. Sosyal medya ve dijitalin de gücüyle yerel markalar, bu defa globale gidecekler. (Zeynep Selgur-Benetton Genel Müdürü)
***
Yaşayabilmek ve iş yapabilmek için tüm ilişkilerimizde saygı, zorunlu bir şey. Sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış, anlatabilme, anlayabilme… Aynı şekilde dinlemeyi de bilmemiz lazım. Sanırım en az bilinen şey bu. (Berna Sağlam Naipoğlu- Bernaylafem İletişim ve Marka Yönetimi Ajans Başkanı/Akademisyen)
Yazar Adı
Nurdan Tümbek Tekeoğlu
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli