Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri
Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri

Matematiksel Kavram Yanılgıları ve Çözüm Önerileri

Price : $53.82
Barkod : 9786055885311
:

Matematik egitimi literatüründe ögrencilerin karsilasmis olduklari zorluklar ve sahip olduklari kavram yanilgilari büyük bir ilgi odagi olagelmistir. Özellikle 1960’li yillardan itibaren dünyanin dört bir yaninda yapilan çalismalar ögrencilerin matematik alaninda farkli konularda sahip olduklari yanilgilari belirleme ve sebeplerini ortaya koyma noktasinda ciddi bir birikim saglamistir. Ögrencilerin farkli konularda siklikla sergilemis olduklari yanilgilara dair sahip olunan bilgi etkin matematik ögretimi için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Buna ilave olarak, matematiksel kavram yanilgilari ve zorluklarini bir araya getiren Türkçe bir kaynagin olmayisi da böylesi bir çalismanin ortaya çikmasi için motive edici bir sebep olmustur.
Bu kitap çalismasi her birisi kendi alaninda uzman matematik egitimcilerinin matematiksel kavramlar hakkinda yapilan çalismalari titizlikle inceleyip, ögrencilerin sahip olduklari kavram yanilgilarini belirlemeleri ve bu yanilgilar için gelistirilen çözüm önerilerini sunmalari ile ortaya çikmistir. Elinizdeki bu kitap içerisinde yer alan kavramlar ortaögretim matematik ögretim programinda islenen temel kavramlar arasindan seçilmistir. Böylece yeni ögretim programinda yer alan konularin yapilan çalismalar perspektifinde degerlendirilerek bu programin uygulayicilarinin basvurabilecegi bir kaynak çalisma ortaya çikmasi amaçlanmistir. Bu baglamda, her bir bölüm temel olarak su üç ana tema etrafinda sekillenmistir:
• Ele alinan kavram hakkinda literatürde rapor edilen ögrenci zorluklari ve ögrencilerin siklikla sahip olduklari yanilgilarin açiklanmasi,
• Bahsedilen bu zorluklarin asilmasi ve yanilgilarin giderilmesi için gelistirilen çözümler,
• Ortaögretim programinin ögrenci zorluklari ve kavram yanilgilari açisindan degerlendirilmesi.
Yukaridaki temalar etrafinda sekillenen Matematiksel Kavram Yanilgilari ve Çözüm Önerileri adli bu kitap hem arastirmacilar ve hem de uygulayicilar için önemli bir kaynak olusturmaktadir. Böylesi bir çalisma ile matematik egitimcilerinin, halen hizmet vermekte olan matematik ögretmenlerinin ve ögretmen adaylarinin faydalanabilecegi bir eser olusturarak, daha etkin bir matematik ögretiminin gerçeklesmesine katkida bulunmus olmayi ümit etmekteyiz.
Yazar Adı
Hatice Akkoç
Baskı Sayısı
4. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
464
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN