Mutluluk Tek Gerçek Zenginlik
Mutluluk Tek Gerçek Zenginlik

Mutluluk Tek Gerçek Zenginlik

Price : $30.52
Barkod : 9786258471656
:
Mutluluk, Osho’nun çok satan Yeni Bir Yaşam Tarzı İçin İçgöru¨ler serisinin on ikinci kitabı ve 2017’den bu yana serinin ilk yeni kitabıdır.
Bu eserde Osho her zamankinden daha gu¨çlu¨ bir şekilde geri dönu¨yor ve zamanın sorunlarını ele alıyor. Değişimin getirdiği kaosun hu¨ku¨m su¨rdu¨ğu¨ bir dönemde dengemizi korumaya çalışırken, çoğu zaman artık dayanacak gu¨cu¨mu¨z kalmamış gibi hissediyoruz. Ku¨resel bir salgını atlattık, hastalık ve ölu¨mle yu¨zleştik, toplumsal soyutlanmaya su¨ru¨klendik, ekonomik belirsizlikler yaşadık ve “Bana, hayatıma, mutluluğuma ne olacak?” gibi sorular sorduk. Tu¨m insan kalpleri aynıdır ve nihai arzuları da aynıdır: mutluluk. Herkes mu¨kemmel ve saf mutluluk ister, çu¨nku¨ ancak o zaman bu korku ve gu¨vensizlik hissi sona erecektir.

Osho doğrudan meselenin özu¨ne iniyor: “Maddi şeylerle mi mutlu oluyorsun yoksa bilincini mi geliştirmek istiyorsun bilmek isterim. Sadece dış du¨nyadan doyum sağlayan kişi temelde daima mutsuz olacaktır. Bu tu¨r bir yaşam sadece rahatlığa (kolaylığa) hitap eder. Rahatlık yalnızca sıkıntıların yokluğu demektir, oysa gerçek tatmin mutluluğun elde edilmesinden gelir. Su¨rekli olarak hazzı mutlulukla karıştırıyoruz. Haz yalnızca bir gölge, mutluluğun yalnızca bir yansımasıdır. Oysa çoğu insan hayatın bu mutluluk hayaletinden ibaret olduğu yanılsaması içinde yaşıyor.”

Mutluluğa erişmek ancak özgu¨n benliğinizle karşılaşma korkusuyla yu¨zleşmekle, kendinizi olduğunuz gibi kabul etme riskini almakla mu¨mku¨ndu¨r. Osho’nun dediği gibi, kendi başınıza durmak ve şu sözleri ilan etmek cesaret ister: “Ben kendimden başka hiç kimse olmayacağım. İyi ya da kötu¨, kabul edilebilir ya da edilemez, prestijli ya da prestijsiz, kesin olan bir şey var ki o da sadece kendim olabilirim, başka hiç kimse olamam!” Bu duruş, yaşama karşı devrimci bir yaklaşım gerektirir. Yaşamın sefalet kısır döngu¨su¨nden kurtulmak isteyen her bireyin ihtiyaç duyduğu dayanak işte budur.
Yazar Adı
Kolektif
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
200
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN