Nazım’ın Bursa Yılları
Nazım’ın Bursa Yılları

Nazım’ın Bursa Yılları

Brand : Kor Kitap
Price : $38.22
Barkod : 9786257392037
:
Hapishane yıllarının büyük bölümü Bursa’da geçen Nâzım Hik­met, Memleketimden İnsan Manzaraları ve Kuvâyi Milliye başta olmak üzere pek çok şiir kitabını, tiyatro ve senaryosunu bura­da yazdı. Bursa Hapishanesi’ndeki mahkûmlara felsefe, tarih ve politika dersleri verdi, onların yaşamlarına dokundu, sohbetleri sırasında onlardan çok şey öğrendi. Hapishaneye dokuma tez­gâhları getirilmesini sağladı...

Güney Özkılınç, yıllar süren bir araştırmayla, Nâzım Hikmet’le hapis yatan, onun şiirlerinde adı geçen insanları ve yakınlarını buldu; anıları, bilinmeyen fotoğrafları derledi.

Nâzım’ın Bursa Yılları, bize sadece coğrafyanın, mekânların, insanların yapıtlar üzerindeki belirleyici etkisini değil, şiirin, sa­natın nasıl tüm sınırları aşabileceğini de gösteriyor; dört duvar arasındayken bile kalbi bütün dünya için çarpan büyük bir şairin düşünce ve duygu iklimini yakından tanımamızı sağlıyor.

“… Nâzım’ın Bursa Yılları, ülkemizin bütün kentlerini ve yörele­rini kapsayacak bir genişlikte, bu kent ve yörelerimizde yaşamış sanatçı, yazar ve şairlerimiz için yapılması gereken çalışmalara örnek olacak niteliktedir.”

Ataol Behramoğlu
Yazar Adı
Güney Özkılınç
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
344
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN