Örneklerle Dünya Edebiyatı
Örneklerle Dünya Edebiyatı

Örneklerle Dünya Edebiyatı

Price : $52.24
Barkod : 9786053201526
:
Edebiyat, estetik var olusu öne çikaran kurmaca bir yapidir.Insanlar edebî dil vasitasiyla sanatsal bir doyuma ulasmak isterler. Bu kurmaca yapidaki en temel özellik ise estetik var olustur. Bu ihtiyaci karsilamak için estetik ürünler ortaya koyan milletler kendilerini unutulmazlar arasina sokabilme imkânini elde edebilmistir.
Farkli diller olusturarak birbirinden ayrilan milletler dünya edebiyati olgusunun dogmasina zemin hazirlamistir. Dünya edebiyati, farkli toplumlar tarafindan sanatsal doyumu saglamak amaciyla dilin estetik unsurlari üzerinde durularak ortaya konulan edebî birikim olarak tanimlanabilir. Insanlik, bu sayede derin ve zengin bir edebî kültür birikimine sahip olabilmistir. Farkli toplumlara ait bu edebî zenginlikten azami derecede yararlanmak, estetik bir haz algisi olusturacagi gibi toplumlarin birbirlerini daha yakindan tanimalari, birbirlerine karsi saygi, sevgi ve güven duymalarina vesile olacaktir.
Türk ve dünya edebiyatlarinin geçmisten günümüze kadar geçirmis olduklari tarihî dönüsüm ve gelisimini, ilgili toplumun önemli yazar ve eserleri baglaminda ele alan bu kitap, okuyuculari dünya edebiyati örnekleriyle tanistirmayi ve onlara dünya edebiyati hakkinda genel hatlariyla bilgi vermeyi amaçlamaktadir.
Bu kitapta Türk ve dünya edebiyatlarinin tarihî dönem içerisindeki önemli gelismeleri dikkate alinarak bu gelismelere yön veren edebî sahsiyetler üzerinde durulmus ve onlarin eserlerinden bazi örnekler dikkatlere sunulmustur. Kitap, bu yönüyle kendi alaninda kapsamli bir çalisma olma özelligine haizdir. Eserin son bölümünde yine bu çalismaya özgü olarak geçmisten günümüze kadar Nobel Ödülü alan edebiyatçilar hakkinda bilgi verilmis, bu edebiyatçilardan bazilarinin eserleri tahlil edilmis, böylece dünya edebiyatinin Nobel Ödüllü edebiyatçilari siz degerli okuyucularimiza tanitilmaya çalisilmistir.
Özverili bir çalismanin ürünü olan bu kitabin Türk edebiyati ile ilgili bilim dallarinin Bati edebiyati derslerinde; Türkçe egitimi anabilim dallarinin dünya edebiyati derslerinde ögrencilere ve ögretim elemanlarina yardimci olacagi ayrica konuya ilgi duyanlar için vazgeçilmez bir kaynak teskil edecegi düsüncesindeyiz.
Yazar Adı
Kollektif
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
392
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN