Oryantalizm ve Kur’an
Oryantalizm ve Kur’an

Oryantalizm ve Kur’an

Price : $12.81
Barkod : 9786256495708
:
Necmettin Salih Ekiz bu kitapta, oryantalist literatu¨rde yer alan “Kur’an’ın Yahudi kökenli olduğu” iddiasının nu¨zul döneminden gu¨nu¨mu¨ze kadarki serencâmını ele alıyor. 19. yu¨zyıl Almanya’sında yaşamış Alman-Yahudi oryantalist Abraham Geiger özelinde incelediği iddianın hem Geiger öncesi hem de sonrası tarihsel su¨recini; iddianın arkasında yatan muhtemel nedenleri ve doğurduğu sonuçları ortaya koyarak söz konusu iddiayı detaylı bir tahlil ve tenkide tabi tutuyor.
Oryantalizmin kökenlerini ve oryantalist Kur’an araştırmalarının tarihsel su¨recini genel hatlarıyla işleyen bu çalışma, köken iddialarının literatu¨rdeki yerini belirliyor. Nu¨zul döneminden itibaren Yahudi köken iddiasının Orta Çağ’daki ilk örneklerini tespit ederek Abraham Geiger’ın esasında asırlardır su¨regelen bir geleneğe eklemlendiğini ortaya koyarken köken tartışmalarının arkasında yatan psiko-sosyal etkileri mercek altına alıyor.
Oryantalizm ve Kur’an, Kur’an’ın kökeniyle ilgili ortaya atılan iddiaların tarihine ve bu iddianın literatu¨rdeki yankılarına dikkat çeken kapsamlı bir kaynak eser.
Yazar Adı
Necmettin Salih Ekiz
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2023
Sayfa Sayısı
352
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN