Peygamber Efendimiz
Peygamber Efendimiz

Peygamber Efendimiz

Price : $28.55
Barkod : 9786256698314
:
Son Peygamber Buyurdu
Ey insanlar! Hiç şu¨phe yok ki, kıyâmet gu¨nu¨nde Rabbinizin huzuruna geleceksiniz. O da yaptığınız işlerden soracak ve ona göre karşılık verecektir.
İyice bilin ki, bu¨tu¨n mu¨’minler birbirinin kardeşidir.
Fâizin her çeşidi iptal edilmiştir. Kan dâvâları kaldırılmıştır.
Sizin kadınlarınız u¨zerinde haklarınız vardır, onların da sizin u¨zerinizde hakları vardır. Dikkat edin, kadınların haklarına riâyet edin ve bu hususta Allah’tan korkun.
Kendinize de zulmetmeyin. Ne siz başkasına zulmedin, ne de size zulmedilsin.
Ey mu¨’minler! Size, uyduğunuz takdirde ebediyen doğru yolda kalacağınız Allah’ın kitabını ve Peygamberinin su¨nnetini bırakıyorum.
Üzerinize her kim idareci olursa, Allah’ın kitabıyla hu¨kmedip yönetmeye çalıştığı takdirde, onu dinleyin, itaat edin.
Allah’a hiçbir şeyi ortak tutmayın; Allah’ın öldu¨rmeyi haram kıldığı cana kıymayın; yalan söylemeyin; zinâ etmeyin; hırsızlık yapmayın...

Okuyucularımıza sevinerek sunduğumuz bu eser, önemli ilim, fikir ve devlet adamı merhum Ahmed Cevdet Paşa’nın Kısas-ı Enbiyâ ve Tevârih-i Hulefâ adlı tanınmış eserinin ilk bölu¨mu¨ Peygamberimize dairdir. İçerik, bugu¨n de rahat anlaşılacak kadar sadeleştirilip yeniden tertip olunmuştur. Bu kitapta, Peygamberimizin hayran olunacak yu¨ksek hayatı, ahlâkı ve bizlere bildirdiği ilahî dinin her Mu¨slu¨man bireyin bilmesi ve uygulaması gereken gerçekçi yu¨ce esasları, akıcı bir dille anlatılmaktadır...
Yazar Adı
Ahmed Cevdet Paşa, Mâhir İz
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
ad
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
376
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN