Siyaset Sanatı  Nushatü's-Selatin
Siyaset Sanatı  Nushatü's-Selatin

Siyaset Sanatı Nushatü's-Selatin

Price : $9.28
Barkod : 9786055166984
:
16. yüzyil Osmanli Dönemi'nin en kudretli kalemlerinden, sanattan, tarihe, edebiyattan, tasavvufa degin genis bir perspektife sahip birçok eserin sahibi Gelibolulu Mustafa Âlî'nin Nushatü's-Selâtin'i 1581'de III. Murat döneminde yazilmis bir eser. Mustafa Âlî, bizzat gözlem ve izlenimlerine dayanarak kaleme aldigi bu eserinde, yönetim, askerlik, ekonomi, insan iliskileri, çalisma hayati, hüner sahipleri ve sanata dair bilgiler vermekte, 16. yüzyil Osmanli toplumu ve yönetiminin bir portresini çizmekte.
Nushatü's-Selâtin, Âlî'nin sanatçi ve entelektüel donanimini, yetkinligini gösteren ve bir dönemi bütün yönleriyle bir bütün hâlinde kayda geçiren kültür ve medeniyet dünyamizin basyapitlarindan biri.
Eser, sirf seçilmislere/siyaset erbabina degil her türden yöneticiye uygulamalarinda izlemeleri gereken yol ve yöntemlere iliskin ufuk açici perspektifler sunmakta. Yönetimde "olan" ve "olmasi gereken" ayrimini devrinden verdigi örneklerle dile getiren Mustafa Âlî'nin düsünceleri bütün güncelligiyle günümüz yönetim anlayisina tutulan bir tecrübeler hazinesi. Siyasete eslik etmesi gereken düsünceleri Âlî, sanatçi bir kimlige sahip aydin olarak üstün bir duyarlikla ortaya koyuyor.
Yazar Adı
Gelibolulu Mustafa Ali
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2015
Sayfa Sayısı
840
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN