Tanrıça Mitleri
Tanrıça Mitleri

Tanrıça Mitleri

Price : $24.02
Barkod : 9786050207149
:
Du¨nyadaki her şeye hu¨kmeden, her şeyi veren ve her şeyi alan ki onlardı. Modern zaman dinlerinde, psikolojide ve bilimde isimleri anıldı, efsaneleri anlatıldı.

Kadim zamanların bereketli, doğurgan Toprak Analarından modern zaman cadılarına; ölu¨mu¨n kırbaçlarını sevgi sancıları olarak yorumlayan Vika’dan, Tanrı’nın kayrasına eren Meryem’e kadar sevilen, korkulan, merhamet dilenen, avunulan, tapılan, bazen yıldız gibi parlayan ama bazen insanlığın u¨zerine karanlıklar salan
Tanrıçaların öyku¨su¨du¨r bu kitap...

David Leeming ve Jake Page’in en önemli efsaneleri en anlaşılır ve incelikli bir dille anlattıkları Tanrıça Mitleri, tarihöncesinden gu¨nu¨mu¨ze dek anılan Tanrıçalardan bir geçit resmi sunuyor okura.

Karanlık ve aydınlık. Buz ve ateş. Somluk ve ruh. Zamanın dönu¨şu¨. Bağrı geniş toprak ve onu saran gökler. Yaşamın ivediliği, devinim, açılıp bu¨yu¨me, varlığın ezgisi; ru¨zgârın göru¨nmez soluğu, acı, ölu¨m sessizliği. Hepsi, onun şişmiş ıslak derinliklerinden, kendi taşıdığı gu¨neş ışığına çıkıp göru¨lu¨r, yeni baştan göru¨lmek için ona geri döner; her göru¨nu¨ş, onun kendi zevki için şekil verdiği kendi varlığından ne azı ne de fazlasıdır.


Yazar Adı
David Leeming, Jake Page
Çevirmen
Şükrü Alpagut
Baskı Sayısı
3. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2019
Sayfa Sayısı
224
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: EN