“İnsanlar, insan olmayı öğrenmeden önce Tanrı’yı oynamamalıdır ve insan olmayı öğrendikten sonra da Tanrı’yı oynamayacaklardır.”
Paul Ramsey
Modern tıp ve biyoteknoloji, insanlık için büyük umutlar ve tartışmalı zorluklarla dolu bir yolda ilerliyor. “Tanrı’yı Oynamak: Biyoetikte Güncel Tartışmalar”, bu büyüleyici yolculuğun güncel anlarını ele almakla kalmıyor, Babil kulesinin kibirli esintisini ve Prometheus’un ateşinin isyanını modern zamanların tasarım bebeklerine taşıyarak antik uygarlıklardan modern zamanlara Pandora’nın kutusunu aralıyor.
Klonlama, CRISPR-Cas9, yapay organlar, genetik düzenleme, mükemmel bebeği tasarlamak, insan geliştirme, yaşamın sınırlarını zorlama, hayvan ve çevre etiği gibi konular, günümüzün en heyecan verici ve aynı zamanda karmaşık biyoetik tartışmalarının merkezinde yer alıyor. Bu kitap, okuyucularını bu tartışmaların tam ortasına götürerek, bilimin insan hayatına olan etkilerini etik bir perspektiften incelemeye davet ediyor.
İnsan modifikasyonunun sınırları ve olasılıkları, genomun düzenlenmesinin insanlar üzerindeki etkileri ve bu teknolojilerin nasıl düzenlenmesi gerektiği gibi sorulara yanıt arayan bu kitap, yaşamın sınırlarını zorlayan tıbbi gelişmeleri ve biyoetik konuları analiz ederken ahlaki ve felsefi soruları da gündeme getiriyor.
“Tanrı’yı Oynamak,” biyoetikle ilgilenen herkes için zengin bir düşünsel zemin sunuyor. Bu kitap, insanın geleceğini şekillendiren güçlü bilimsel ve etik güçleri anlamak isteyen herkes için bir başvuru kaynağı olacaktır.
“Tanrı’yı Oynamak ya da Oynamamak…” İşte bütün mesele bu oyunda sürekli bir yarım kalış!
Yazar Adı
Nazan Yeşilkaya
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli