Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz
Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz

Beşinci Halife Ömer Bin Abdülaziz

Yayınevi / Tedarikçi : Mihrabad Yayınları
Fiyat : $11.18
Barkod : 9786056846281
:
İslam'ın getirdiği yeni ruh ve dinamizmi Yüce Peygamberimiz hayata geçirmiş ve bu¨tu¨n insanlığın kurtuluşuna vesile olan tebliğiyle bu görevini sonsuza kadar bir iman emaneti olarak bizlere bırakmıştır. Kendisinden sonra hizmeti u¨stlenen Dört Halife, bu kutsal emaneti hakkıyla ifa etmişlerdir.

İslam'ın ilk asrında Dört Halife'den sonra gelen Emeviler başta Peygamber Efendimizin reyhanları Hz. Hasan ve Hu¨seyin olmak u¨zere pek çok Mu¨slu¨mana tarif olunamaz zulu¨mler yaşatmışlardır.

Böyle bir zulu¨m karanlığında hikmet-i ilahi tecelli etmiş, İslam'ın nurunu ve adaletini yeniden tesis eden Ömer bin Abdulaziz halife olmuştur. İslam tarihinde kendisinden haklı olarak '5. Halife' ya da '2.Ömer', olarak söz edilmesinin ana sebebi; onun Kur'an ve su¨nnete uygun adaletli idareyi yeniden tesis etmesidir.

Elinizdeki bu eser; İslam'ın siyasal entrikaların kirli çarkından çıkarılarak geleceğe taşınmasına bu¨yu¨k katkı sağlayan bu Aziz İnsanın kısa halifelik döneminde çok bu¨yu¨k işleri başarmış olmasının romanıdır.
Yazar Adı
Muhsin İlyas Subaşı
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2019
Sayfa Sayısı
288
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR