Albümün geliştirilmiş 2.basımında, Adnan Atalay tarafından (1972-2019 tarihleri arasında) bestelenmiş 21 özgün eser ile 9 düzenlemeden oluşan toplam 30 eser yer almaktadır. Bir kısmı (elden ele yaygınlaşmış notalarla) konservatuvarlar, eğitim fakülteleri ve güzel sanatlar liseleri müzik bölümlerinde seslendirilmekte olan bu eserler, Atalay’ın geniş bir zaman dilimi içinde bestelediği ya da düzenlediği piyano parçaları arasından seçilmiş olduğu için, tonal ve makamsal gereçlerden, üçlüsel ve dörtlüsel armoniye ve yer yer de kontrapuntal tekniklere kadar farklı örgüler içermektedir. Bütünüyle üçlüsel armoninin kullanıldığı parçalarda bile, aralara serpiştirilen makamsal geçki ve renklerle satırlar arasına gizlenmiş bir “Türk” kimliği dikkat çekmektedir.
Eserler güçlük/teknik bakımdan konservatuvar, eğitim fakültesi ve güzel sanatlar lisesi müzik bölümü öğrencilerinin seslendirebileceği niteliktedir. Piyano öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin eser seçimini kolaylaştırmak amacıyla eserlerin full sürüm ücretsiz MP3 kayıtları yayınevi web sitesine eklenmiştir.
Kitap Hakkında: Gülsin Onay – Piyanist – Devlet Sanatçısı
Herkesin anlayabileceği, severek çalıp dinleyebileceği çok güzel minik eserler. Çocuklarımıza ve piyanoya yeni başlayan yetişkinlerimize bu güzel melodilerin eşlik edeceği başarılı çalışmalar dilerim.
Kitap Hakkında: Doç.Dr. Fritz Kaas – Baden Bölgesi Karlsruhe Konservatuvarı
Büyük bir okyanusa damlalar…
Günümüzde büyük bir kültürel çeşitlilik içinde yaşıyoruz ve Türkiye gibi harika müziklere ve mükemmel müzisyenlere ship bir ülkede tesadüfen bu orta zorlukta piyano parçalarının karşıma çıkmasından dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum.
Genel olarak baktığınızda bu parçalar sadece anıları ve rüyaları çağrıştırmakla kalmayıp koridor, sınırlar, kurşun kalem gibi kavramları da anlatabiliyor. Bunlardan birkaçını arkadaşlarınıza veya bir seyirci grubuna çalarsanız onlar da sizinle aynı pencereden bakıp yağmurlu günler kadar güneşli günleri de göreceklerdir.
Buna ek olarak bu parçalar bütünü parlak bir pedagog ve harika bir besteci tarafından öylesine ustaca yazılmış ki, bir sonatin, bir chaconne veya bir invention tadında çalınıp ileri seviye çalıcıyı veya bir öğrenciyi modern zamanların müzik pedagojisiyle de tanıştırıyor.
Son olarak (ama en son değil) çalıcı kulak aşinalığı yaratsın diye veya dört elle muhteşem bir bis parçası olarak bu koca yürekli bestecinin eserlerinin tadını çıkarabilir.
Kitap Hakkında: Ali Aziz Dağdelen – DEU Devlet Konservatuvarı
“Camdaki Damlalar” meslek büyüğümüz sevgili Adnan Atalay’ın müzikal anlatımı ön plana çıkaran ve bu yönü ile “candaki damlalar” olarak hissedilen piyano parçalarıdır.
Bu boyuttaki bir albüm içerisinde yaratıcılıktan hiç uzaklaşmamak imrendirici bir ustalık ve birikimin özeti olsa gerek… Eksikliğini çok hissettiğimiz bir alanda yepyeni renkler getireceğine inandığım bu albümün piyano eğitiminde zevkle kullanılması ve benzerlerine esin kaynağı olması dileğiyle…
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli