Öğrenilmiş İyimserlik’in meşhur yazarı Martin Seligman bu çok-satan, çok merak uyandıran ve ikna edici kitabında bir başka devrimsel fikir öne sürüyor. Çığır açan bilimsel araştırmasına dayanarak Seligman, Olumlu Psikolojinin psikoloji paradigmasının patoloji, viktimoloji ve akıl hastalığı üzerindeki dar kafalı odağını nasıl pozitif duygu ve akıl sağlığına kaydırdığını gösteriyor. Araştırmalara göre mutluluk iyi genlerin veya şansın bir sonucu değildir. Halihazırda sahip olduğumuz şefkat, yaratıcılık, mizah, iyimserlik ve cömertlik gibi nitelikleri tanımlayarak ve geliştirerek elde edilebilir.
Seligman en olumlu niteliklerinizi veya güçlü yanlarınızı ortaya çıkarabilmeniz için ihtiyacınız olan araçları sağlıyor. Daha sonra hayatın sağlık, ilişkiler, kariyer gibi çok önemli alanlarında bu “güçlü yönlerinize” sık sık başvurarak nasıl sadece talihsizlik ve negatif duygulara karşı doğal bir kalkan geliştirmekle kalmayıp yeni ve sürdürülebilir seviyelerde gerçek huzur, mutluluk ve anlam elde edebileceğinizi açıklıyor.
“Psikoloji; neşe, eğlence ve mutluluk konularını sonunda ciddî bir şekilde ele almaya başladı. Bu, Martin Seligman’dan bize bir armağan.”
—Daniel Goleman, Duygusal Zeka kitabının yazarı
“Yaşamınızın denetimini elinize almanız ve kalıcı mutluluğa ulaşmanız için cesur, yeni bir plan.” —Elle
“Gerçek Mutluluk, eğlenceli ve zengin içgörülerle dolu. Martin Seligman okurları yaşamda olumlu seçimler yapmaları için
yönlendiren çok kullanışlı bir kitap yazmış.”
—Caroline Myss, Kutsal Sözleşmeler kitabının yazarı
“Zamanımızın en yaratıcı ve etkili psikologlarından birinden, mutluluğun doğası hakkında son derece aydınlatıcı, bilimsel ve kişisel bir düşünceler bütünü.”
—Steven Pinker, Dil İçgüdüsü kitabının yazarı
Yazar Adı
Martin E. P. Seligman
Çevirmen
Semra Kunt Akbaş
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli