“Yılmaz Odabaşı, Türkiye’de yaygın anlayışa karşı etkileyici bir şair..." - Guardian Daily
“Biz biraz da Nâzım Hikmet’ten korktuk, şiir yazmadık. Yılmaz Odabaşı ise, 80’lerden itibaren bu toprakların güçlü dizelerini yazdı” - Yaşar Kemal
”Eğer şarkılarımızı dinliyorsan, şiirini okuyor ve duyuyorsak, biz birbirimizi de omuzluyoruz aslında... Yalan yok, seni ve şiirini seviyoruz.” -Ahmet Kaya
Yılmaz Odabaşı’nın bu kitabında, 34 yıllık şiir serüvenine dağılmış on bir şiir kitabı ilk kez bir arada sunuluyor. Siste Kalabalıklar (1985), Yurtsuz Şiirler (1987), Aynı Göğün Ezgisi (1989), Feride (1990), Her Ömür Kendi Gençliğinden Vurulur (1992), Cehennem Bileti (1995), Aşk Bize Küstü (1997), Çalınmış Bir Mahşer İçin Ahval (1999), Ey Hayat (2000), Buğulu Atlas (2002), Bana Yasak Sözler Söyle (2014).
Yılmaz Odabaşı, yazdığı ilk yıllardan itibaren şiirimizde 80 kuşağının özgün, sevilen ve yaygın okunan şairleri arasında yer aldı. Ahmed Arif'in epik ve dağlı sesi ile Attila İlhan'ın kentli lirizminin birleşimi sayılabilecek yalın ve imgesel yoğunluklu bir dil oluşturan şiirleri, 1980'lerin başından 2000'li yıllara dek genç kuşak şiir okurları üzerinde büyük bir etki oluşturdu.
Şair, bu kitabında yer alan şiirleriyle pek çok ödül kazandı. Çeşitli dillere çevrilen ve başta Ahmet Kaya olmak üzere birçok besteci tarafından yorumlanarak milyonların belleğine kazınan şiirlerle HER ÖMÜR KENDİ GENÇLİĞİNDEN VURULUR, bir başucu kitabı olmaya aday.
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli