Karanlıkta Yüzmek
Karanlıkta Yüzmek

Karanlıkta Yüzmek

Yayınevi / Tedarikçi : İthaki Yayınları
Fiyat : $22.28
Barkod : 9786052654422
:

Polonya’dan Almanya’ya göçmu¨ş bir aileden gelen Tomasz Jedrowski, Cambridge mezunu ve 2021’de Polari İlk Roman Ödu¨lu¨ adayı olan Karanlıkta Yu¨zmek ile saklı ilişkilerin içyu¨zlerini tu¨m insani ve dramatik yönleriyle ortaya koyarak James Baldwin, Alan Hollinghurst ve André Aciman gibi ustalara hızla yaklaşıyor.

1980’lerde rejimin sarsıldığı dönemde Polonya’da, bir yaz gençlik kampında tanışan biri muhafazakâr biri de sosyalist iki delikanlı, ortak tutkuları olan yu¨zmek ve James Baldwin’in Giovanni’nin Odası romanı u¨zerinden kendilerini, gu¨zelliklerle ve doğayla çevrili bir ilişkiye kaptırırlar. Her biri apayrı çevrelerdeki gu¨ndelik yaşamlarına dönecekleri Varşova’daysa, u¨lke idaresi artan ekonomik gu¨çlu¨kler ve yu¨kselen protesto hareketleriyle çözu¨lu¨rken, biri partinin siyasi kademelerinde ötekisi kendisini adadığı toplumsal kavgada zıt kutuplara su¨ru¨klendikçe, aralarındaki tutkulu dostluk çetin sınavlardan geçecektir.

Komu¨nist Beni Adınla Çağır olarak da yorumlanan Karanlıkta Yu¨zmek, ilkgençlik tutkularından politik hırslara, tarihin kavgalarından insanların entrikalarına Jedrowski’nin şiirsel, yoğun ve özgu¨n yaklaşımıyla özgu¨rlu¨k ve aşk hakkında du¨şu¨ndu¨ru¨cu¨ bir ilk yapıt.

“Harikulade, kusursuz, dokunaklı yazım; okur, altında kalmaktan mutluluk duyuyor.” —SEBASTIAN BARRY

“Etkileyici ve alışıldık olmayan bir romans, siyasi dip akıntısıyla... Jedrowski incelikle yazıyor ve âşıkların ilk karşılaşmalarındaki duygusal du¨ru¨stlu¨ğu¨nden sonra [Polonya’daki Birleşik İşçiler Partisi’nin] kasvetli bastırma mekanizmasını hatırlatıyor.” —GUARDIAN

Yazar Adı
Tomasz Jedrowski
Baskı Sayısı
1.Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
184
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR