Kısa Rusya Tarihi
Kısa Rusya Tarihi

Kısa Rusya Tarihi

Yayınevi / Tedarikçi : Say Yayınları
Fiyat : $39.04
Barkod : 9786050207767
:
Rusya, tarih boyunca du¨nyanın en ilginç ve karmaşık siyasi ilişkiler ağına sahip devletlerinden biri olmuştur. Moğollarla bitmek bilmeyen çekişmeler, Korkunç İvan ve Bu¨yu¨k Petro’nun yönetim anlayışları, II. Katerina’nın hırsı, Osmanlı Devleti’yle uzun soluklu husumet, Napolyon tehdidi ve nihayet çarlık Rusya’sının sonu: Bolşevik Devrimi, du¨nya savaşları, komu¨nizm, Lenin ve Stalin’in baskıcı yönetimleri, SSCB’nin dağılışı, Soğuk Savaş ve ABD’yle ilişkiler.

Abraham Ascher Kısa Rusya Tarihi ’nde işte bu¨tu¨n bunları; entrikalar ve savaşlarla dolu yu¨zlerce yıllık Rusya tarihini anlaşılır ve ilginç bir hikâyeye dönu¨ştu¨ru¨yor. Çarlık Rusya’sından Sovyetler Birliği’ne ve ardından Rusya Federasyonu’na, tarihin en gu¨çlu¨ devletlerinden birinin bu¨tu¨n siyasi ilişkilerini, yönetim şekli değişikliklerini ve gu¨çlu¨ liderlerini detaylıca inceliyor. Romanov hanedanının u¨ç yu¨zyıllık hu¨ku¨mranlığından Vladimir Putin’in uzun soluklu yönetimine, kapsamlı bir tarih yolculuğu sizi bekliyor.

“Canlı, akıcı ve tu¨mu¨yle gu¨venilir; ekonomik, sosyal ve ku¨ltu¨rel temaları zarif bir şekilde politik bir anlatıya dönu¨ştu¨ru¨yor. Konuya birinci sınıf bir giriş.”

- Steve Smith, Essex Üniversitesi

Yazar Adı
Abraham Ascher
Çevirmen
Yavuz Alogan
Baskı Sayısı
3. Baskı
Kağıt Cinsi
Kitap Kağıdı
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
360
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR