Komünistin Eşkali
Komünistin Eşkali

Komünistin Eşkali

Yayınevi / Tedarikçi : İletişim Yayınları
Fiyat : $5.10
Barkod : 9789750531514
:
“Toplumun kılcal damarlarına viru¨s gibi işleyen ve zaman-mekân tanımadan ‘Her an her yerde dibinizde bitebilir’ hissiyatıyla tasvir edilen komu¨nist için, ‘Okulda, işçi birliğinde, camide ve kulu¨p vb. her yerde bulunur’ denilmişti. (…) âdeta insandan bir hayalet yaratılarak komu¨nist heyulası icra edilmişti.”

“Komu¨nistin Eşkâli” esas olarak antikomu¨nizmin eşkâlini çizen bir çalışma. İslâmcı, milliyetçi ve başka sağ çevrelerin antikomu¨nizm tarifleri ve antikomu¨nist ideolojik seferberlik içinde kurdukları dil, aynı zamanda onların kendi du¨nya göru¨şleri hakkında bir şeyler söylu¨yor.

Onların korkularına, tehdit algılarına, toplum göru¨şlerine, ahlâk anlayışlarına ışık tutuyor. Abdulazim Şimşek, 1945’ten 1971’e uzanan dönemde, yani Soğuk Savaş’ın en hararetli mevsiminde, Tu¨rkiye’de antikomu¨nizmin nasıl anlaşıldığını ve nasıl bir işlev gördu¨ğu¨nu¨ etraflı bir biçimde irdeliyor.

Nâzım Hikmet’e yaşatılanlardan Tan gazetesi baskınına, Kanlı Pazar’a ve birçok olaya; Tu¨rkçu¨, milliyetçi, İslâmcı yayın ve derneklere; Nihal Atsız, Aclan Sayılgan, Necip Fazıl, Fethi Tevetoğlu, İlhan Darendelioğlu gibi antikomu¨nizme “adanmış ruhlara” bakarak… Kitabın resmettiği siyasi-ideolojik kutuplaşma tecru¨besinin, komu¨nizm meselesinden bağımsız olarak da, kalıcı bir yan taşıdığını görebiliyoruz.
Yazar Adı
Abdulazim Şimşek
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
416
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR