Öykü Terimleri Sözlüğü
Öykü Terimleri Sözlüğü

Öykü Terimleri Sözlüğü

Yayınevi / Tedarikçi : Ketebe Yayınları
Fiyat : $36.69
Barkod : 9786256910300
:
Öyku¨ Terimleri Sözlu¨ğu¨; teknikler, yönelimler, kavramlar ve teorilerden oluşan meseleleri tartışarak öyku¨nu¨n kullanışlı bir “cep kılavuzu” olmayı hedefliyor.

Necip Tosun, kitap boyunca şu sorunun cevabını arıyor: Öyku¨ nasıl işler? Bir eser yaratıcılığını neye borçludur, hangi özellikleri onu kalıcı hâle getirir, bizi bu¨yu¨leyen öyku¨lerin içine ne konur, iyi öyku¨ neyden yapılır gibi soruların peşinde, okuru öyku¨ tu¨ru¨nu¨n doğasına dair yeni bir yolculuğa çağırıyor. Diğer yandan öyku¨nu¨n estetik, kurgusal arka planını, temel ilkelerini açıklayıp örnekleyerek, tarihsel seru¨venini ortaya koyuyor ve öyku¨nu¨n kavram/terim haritasının izlerini su¨ru¨yor.

Bu sözlu¨k, öyku¨nu¨n tematik seru¨veninden çok, teknik seru¨venini incelemeye tabi tutarken; öyku¨yu¨ ilgilendiren her bir kavramı ve terimi değişik bakış açıları, tarihsel su¨reçleri ve gu¨ncel bağlamlarıyla okuyuculara tanıtıyor. Dikkatli okurlar, çalışmada içten içe bilinçli bir “Tu¨rk Öyku¨ Antolojisi”yle birlikte bir “Du¨nya Öyku¨ Antolojisi” de oluşturulduğunu görecekler. Yazar aynı zamanda, Tu¨rk ve du¨nya öyku¨cu¨lu¨ğu¨nu¨n “iyi öyku¨leri”ni özenle seçip bir kavramla ilişkilendirerek geniş bir öyku¨ okuma listesi çıkarıyor.
Yazar Adı
Necip Tosun
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2023
Sayfa Sayısı
552
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR