Pamuk İmparatorluğu
Pamuk İmparatorluğu

Pamuk İmparatorluğu

Yayınevi / Tedarikçi : Say Yayınları
Fiyat : $57.06
Barkod : 9786050206470
:
Pamuk o kadar yaygın ve o kadar önemli bir nesne ki, onun du¨nya ve kapitalizm tarihinin başrol oyuncularından biri olduğunu ilk bakışta algılamak çok zor.

Milyonlarca insanın geçim kaynağı olan pamuk 1000-1900 yılları arasında du¨nyada imalat sanayiinin en önemli girdisi oldu. Onun sayesinde servetler birikti, imparatorluklar genişledi, milyonlarca işçi fabrikalarda çalışmaya su¨ru¨klendi ve bazı devletler çok bu¨yu¨k gu¨ç kazandı.

Sven Beckert’in bu yeni olağanu¨stu¨ kitabı pamuğun du¨nyanın biçimlenmesinde oynadığı bu¨yu¨k rolu¨n tarihini yazıyor. Pamuk yu¨zyıllarca Hindistan’ın refah kaynağı oldu. Britanya ve Avrupa’da Sanayi Devrimi’nin kalbinde yer aldı. Amerika’da köleliği hortlattı ve modernize etti. Ku¨resel ekonominin merkezine yerleşti, inanılmaz zenginlikler ve daha önce eşi benzeri göru¨lmemiş eşitsizlikler yarattı. Pamuk yetiştiriciliği ve işleyiciliği bugu¨n bile muazzam bir iştir: Geçen sene u¨retilmiş olan pamuk balyaları u¨st u¨ste dizilse 64.000 km yu¨ksekliğe ulaşır.

Pamuk İmparatorluğu hepimizin yakından tanıdığı bir u¨ru¨nu¨n geçmişini araştırarak kapitalizmin ku¨resel tarihini ortaya koyuyor. Hem su¨ru¨kleyici bir anlatım hem de modern du¨nyanın nasıl ortaya çıktığına ilişkin bir vaka incelemesi okuyacaksınız.

“Mükemmel… Dudak uçuklatacak kadar başarılı.”

- The New York Times
Yazar Adı
Sven Beckert
Çevirmen
Ali Nalbant
Baskı Sayısı
2. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2020
Sayfa Sayısı
792
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR