DÜNYAYI KASIP KAVURACAK SALGINI ÖNCEDEN TAHMİN EDEN ROMAN!
2018 Kirkus Kurgu Ödülü
2018 Locus En İyi İlk Roman Ödülü Adayı
2019 PEN/Hemingway En İyi Çıkış Romanı Ödülü Finalisti
NPR, The New Yorker, Amazon, New York Times The Paris Review, Buzzfeed, Chicago Review of Books, Huffpost, Bustle’a göre 2018 Yılının En İyi Kitaplarından Biri!
“SALGININ CİDDİYETİ, HANGİ HABER KAYNAĞININ TAKİP EDİLDİĞİNE GÖRE DEĞİŞİYORDU.”
Dünyanın sonu gelmiş olabilir. Ama Y kuşağına mensup bir işkolik olan Candace Chen için bu durumun pek bir şey değiştirdiği söylenemez.
Göçmen anne babasının ölümünün ardından düştüğü boşluğu doldurmak için kendisini işinin rutinine bırakan Candace Chen, korkunç bir salgın New York’u kasıp kavurmaya başladığında tam da bu sebeple bu duruma pek dikkat etmez. Fakat Shen Humması yayılmaya devam eder. Aileler şehri terk eder. Metrolar çalışmayı bırakır. Şirketler, arkasında ofisin işlerini halletmesi için bir iki kişiyi bırakarak salgın sonrası dönmek üzere ofislerini kapatırlar.
Chen de büyük bir tazminat vaadiyle ofiste kalmaya karar verenlerdendir. Bir başına kalan Chen, terk edilmiş haldeki ürkütücü New York’un bomboş sokaklarını fotoğraflamaya başlar ve bu fotoğrafları NY Hayaleti ismindeki bloğunda paylaşır.
Gelgelelim Chen’in tek başına uzun süre hayatta kalması mümkün değildir. Başlarında iktidar özentisi bir bilişimci olan Bob’un bulunduğu bir grupla yolu kesişen Chen, kendisi ve geleceği için en iyisinin ne olduğuna karar vermek zorunda kalacaktır.
Günlük ritüellerin, rutinlerin ve kaçırılan fırsatlar üzerine düşünen Salgın, yeni nesiller için farklı bir kıyamet senaryosu sunuyor.
“Bir salgının insanlığın büyük kısmını yok etmesinin ardından hayatta kalmış bir kadının hikâyesi ile salgının öncesini dönüşümlü olarak anlatan, çok iyi yazılmış bir kıyamet sonrası anlatısı. İlgi çekici, derinlikli bir başkarakter.” –Roxane Gay
“Ling Ma’nın kıyameti dehşet, mizah, öfke ve merhametle tıka basa dolu… Zekice tasarlanmış ve aklınızdan çıkmayacak bu kitabı elinizden düşürmeyeceksiniz.” –Samantha Hunt
“Salgın, Y kuşağı hakkında şimdiye dek yazılmış en iyi roman.” –New Yorker
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli