Stalin Döneminde Sovyetlerin Türk Siyasetine Etkisi
Stalin Döneminde Sovyetlerin Türk Siyasetine Etkisi

Stalin Döneminde Sovyetlerin Türk Siyasetine Etkisi

Yayınevi / Tedarikçi : IQ Kültür Sanat Yayıncılık
Fiyat : $16.63
Barkod : 9789752555358
:
Ülkelerin güvenlik politikaları genel anlamda uzun sürelidir. Tehditler, düşmanlık ve dostluklar da bu temel ilkeler üzerine oturur. Güvenlik politikalarının uygunlanması aşamasında, Açık Siyaset ile birlikte Örtülü Siyaset de çok önemlidir. Açık siyasetinde dostluk gösterisinde bulunan bir ülkenin, örtülü siyasetinde en yakın müttefikine bile düşman gibi davrandığı dönemler olur.

Türkiye’nin Türk Dünyası ve Asya siyasetinde Sovyetler Birliği ve mirasçısı Rusya birinci sıradadır. Bu sebeple Türk araştırmacı ve bilim adamlarının, ABD ve Batı siyasetinden daha öncelikli olarak bu alanda çalışması gerekir. Bununla birlikte Türk eğitim sisteminde ihmal edilmiş dil kaynakları, komünizm döneminin kapalı arşivlerine erişim zorlukları ve benzeri problemler bu alanda gerektiği kadar araştırma yapılmasını engellemiştir.

Türk Rus ilişkilerinde Mustafa Kemal Atatürk döneminde başlayan yakınlaşmaya rağmen, zamanla iki ülke arasındaki politikalara Örtülü Siyaset daha fazla egemen olmuş ve nihayet NATO ve Soğuk Savaş dönemiyle birlikte ilişkiler adeta dondurulmuştur. Açık siyasetin dondurulmuş görüntüsü altında Rus siyasetinde İstihbarat faaliyetleri adeta zirveye çıkmıştır.

Günümüzde, içerisinde milyonlarca Türkün yaşadığı Rus coğrafyası Türkiye’nin en birinci ve öncelikli hedefidir. Rus hakimiyetindeki Türk bölgeleriyle birlikte Asya Türk Cumhuriyetleri ile kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çok hassas bir siyaseti gerektirir. Bu siyaseti yürütmek içinse, Rus Örtülü Siyasetini çok yakından takip etmeli ve adeta bir satranç oyunu oynamalıdır.
Yazar Adı
Kürşad Sübütay Sarıgöl
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2021
Sayfa Sayısı
160
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR