Tarihin Geleceği
Tarihin Geleceği

Tarihin Geleceği

Yayınevi / Tedarikçi : Ketebe Yayınları
Fiyat : $19.26
Barkod : 9786258094305
:
John Lukacs bu eserinde, tarihin hem profesyonel bir meslek hem de entelektu¨el bir merak olarak mevcut ve gelecekteki muhtemel durumunu ele alıyor. Tarihin gu¨ncel problemlerine, teknolojik değişiklikler karışındaki konumuna ve bu değişikliklerin yaratabileceği sorunlara değiniyor. Ayrıca tarihe duyulan geniş ilgiyi irdeliyor; bunun sebeplerine ve varacağı noktaya dair soru ve göru¨şlerini paylaşıyor.
Tarih-edebiyat ilişkisi, bir tarihçi için edebiyat birikiminin önemi, romanların tarihî belgeler olarak kullanılıp kullanılamayacağı, tarihin “sosyal tarih, cinsiyet tarihi” gibi “yeni” tu¨rleri ve bunun ana akım kabul edilen siyasî, askerî ve diplomatik tarihle olan ilişkisi, “profesyonel” ve “amatör” tarihçilerin tarih bilgisi u¨retimindeki rolleri vb. bahisler John Lukacs’ın bu denemesinde kendisine yer buluyor.
Tarihin Geleceği ’nin, tarihi profesyonel bir meslek olarak icra eden akademisyenlerin ve yazarların, u¨niversitelerin tarih bölu¨mlerinde okuyan öğrencilerin ve tarihe merak duyan okurların başucu eseri olacağı aşikâr.
Yazar Adı
John Lukacs
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2022
Sayfa Sayısı
152
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR