Amacım büyük bir iş yapmak falan değildi.
Tam aksine “küçücük” bir iş yapmak istiyordum.
Birkaç genç insana bilgiyi, bilmeyi sevdirmek; tatmin edilemeyen tek şehvetin bilgi şehveti, doyurulamayan tek açlığın bilgi açlığı olduğunu göstermek amacında idim.
Bir, tek bir kişinin hayatına dokunabilmek, tek bir izleyiciyi bilime ve bilgiye yönlendirmeyi başarabilmekti hedefim.
Fatih Altaylı
Fatih’in televizyon silahını kullanarak Budé’liğe soyunması ve bu teşebbüsün benim her türlü beklentimin çok çok fevkinde başarı kazanması çok, ama çok önemlidir, bir ulusal beka aracıdır. İşte elinizde tuttuğunuz kitap bu çabanın bir ürünüdür.
A. M. Celâl Şengör
Oldukça uzun bir süreden beri ülkemizde entelektüel faaliyetlerin hemen her alanda canlılığını kaybettiği, radyo ve televizyonlarda yapılan yayınların, açık oturumların, tartışmaların belli bir eğitim almış insanların ilgi ve ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, sıkıcı, kısır politik, stratejik tartışmalar ve konular etrafında cereyan ettiği hepimiz tarafından gözlemlenen ve yakınılan genel bir olgu haline gelmiştir. Bu genel bıkkınlık ve entelektüel kuraklık ortamı içinde Sayın Altaylı’nın giriştiği bahis, gözlemlediğim kadarıyla durgun bir suya atılan büyük bir taşın meydana getirdiği dalgalar gibi hayli geniş, canlı ilgi uyandırmıştır.
Ahmet Arslan
Bilim tarihi ile ilgili pek çok yayın var. Türkçe yazılmış, Türkçeye çevrilmiş çok sayıda eserden farklı bir içerik bekliyor sizi. Bilim tarihini insanlık tarihiyle paralel taşıyan içerik, aynı süreçlerin düşünce evrelerini, tartışmalarını ve aşamalarını da sunuyor.
Fatih Kuşçu
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli