Yöntemi Aşan Bilim
Yöntemi Aşan Bilim

Yöntemi Aşan Bilim

Yayınevi / Tedarikçi : İdeal Kültür Yayıncılık
Fiyat : $30.94
Barkod : 9786258079104
:

Bu kitabın amacı “problemsiz veya sorunsuzmuş” izlenimi veren ve genelde öyle olduğu peşinen kabul edilen “yöntem” ile yöntem du¨şu¨ncesini, entelektu¨el açıdan anlamlı bir probleme dönu¨ştu¨rerek tartışmaya açmaktır. Arslan’ın Yöntemi Aşan Bilim çalışması doğa bilimlerinde ve sosyal bilimlerde kullanılan yöntemlerin analizini yapma gayesi taşımaz; hedefi “yöntem”in ve yöntem du¨şu¨ncesinin entelektu¨el tarihte aldığı formları belirlemektir. Cevabını aradığı temel sorular ise şunlardır:

• Yöntem ya da yöntemler, herhangi bir toplumsal temelden bağımsız mıdır?
• Batı du¨nyasında ve Tu¨rkiye’de yöntemin, yöntemlerin ya da yöntem du¨şu¨ncesinin sosyolojisini yapmak mu¨mku¨n mu¨du¨r?
• Doğal ve toplumsal du¨nyayı yöntemleri kullanarak inceleriz. Peki yöntemleri inceleyen yöntemler var mıdır?
• Mevcut inceleme-araştırma yöntemlerini, bu yöntemlerin bizzat kendileriyle test ederek doğrulamak ya da yanlışlamak mu¨mku¨n mu¨du¨r?
• Eğer bu sorulara olumlu cevaplar veremeyeceksek özelde bilimsel faaliyeti, genelde ise entelektu¨el araştırmayı mevcut yöntemler dışında dayandırabileceğimiz sağlam bir temel var mıdır?
• Yönteme bağlılığın, yönteme vurgunun veya yönteme inancın kendisinin yöntemlere dayandığını ve bilimsel olduğunu öne su¨rebilir miyiz?
Yazar Adı
Hüsamettin Arslan
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
192
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR