Bazi anlar hayatin kirilma noktalaridir ve etkileri bir ömür sürer!
1972 yazinda on bir yasindaki Byron Hemmings’in kusursuz bir hayati vardir: Büyük, sik bir malikânede oturuyordur, herkesten daha kusursuz bir annesi vardir ve tanidigi en zeki insan olan James en yakin arkadasidir. The Times gazetesini okuyan James bir gün ona yüzyilin en ilginç haberini aktarir: Bilim insanlari, Dünya’nin dönüsüne uyum saglamasi için, bir yila iki saniye ekleyeceklerdir. Bu bilgi Byron için takintiya dönüsecektir.
Sisli bir sabah okula geç kaldiklari için annesi alternatif bir yolu kullanmistir. Yogunlasan sis evleri ve devasa agaçlari yutup görmeyi olanaksiz kilmistir. Byron tam da saatin kadraninin iki saniye geriye gittigini gördügü sirada annesinin kullandigi araba bisikletli bir kiza çarpmistir. Tuhaf bir sekilde annesi hiçbir sey yasanmamis gibi davranmistir. Byron mükemmel hayatlarinin sekteye ugradigini anlamistir. O, olayin pesini birakmayacaktir. Hesaba katmadigi sey ise bu olayin da Byron’inin pesini ömrünün sonuna kadar birakmayacagidir.
Iki saniye bir ömrü etkileyebilir mi, peki ask kaybolan kirk yilin acisini telafi eder mi? Zamanin Durdugu Gün, ask, aile ve zaman kavramlarini mükemmel bir sekilde ortaya koyuyor.
“Rachel Joyce okuyucuyu mucizelerin hâlâ var olduguna inandiriyor.” The Washington Post
“Insan etkilesiminin belirsiz çizgilerini ustalikla kullanan Rachel Joyce, geçmisin ve zamanin gücü üzerine etkileyici bir romana imza atmis.” Literaturende
“Sefkat dolu… Iki hayatin iki saniyelik bir hata yüzünden nasil rayindan çiktigiyla ilgili yürek parçalayan bir roman.”
Good Housekeeping
“Insanin içine isleyen, degisik bir roman… Rachel Joyce bu tuhaf tesadüfleri bir araya getirip Byron’in, annesiyle olan büyülü yakinligini okuyucuya ustaca aktariyor.” The New York Times
“Bu çilgin ve insanin içine nüfuz eden kitabi tanidiginiz herkese tavsiye edeceksiniz.” The Times
“Etkileyici… Ruhunuza iyi gelecek, çekici, üzücü ve eglenceli bir kitap.” Heat
“Keske daha çok yazar Rachel Joyce gibi olsa.” Daily Telegraph
Çevirmen
Ali Sinan Çulhaoğlu
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli